Bănci și Asigurări

Bancherii de top de la Deutsche îşi pot lua adio de la bonusurile de final de an: Banca face economii pentru zile negre

Bancherii de top de la Deutsche îşi pot lua adio de la...

Autor: Ştefan Stan

18.01.2017, 15:21 341

Deutsche Bank nu va oferi bonusuri pe anul 2016 executivilor de top, din cauza performanţei slabe a băncii de anul trecut, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Decizia de a elimina bonusurile de la management şi de la bancherii de top din firmă af ost luată la sfârşitul anului trecut, însă nu este direct legată de costul disputelor legale. Vor fi totuşi unele bonusuri plătite pentru angajaţi, pe criterii de performanţă.

Banca a fost zguduită anul trecut de îngrijorările legate de acoperirea cerinţelor de capital, o scădere majoră a preţului acţiunilor şi creşterea facturilor legale.

CEO-ul John Cryan a tăiat joburi, a suspendat plata dividendelor şi a vândut activele riscante pentru a ajuta profitabilitatea băncii şi a proviziona sume de bani.

Deutsche a ajuns la o înţelegere de 7,2 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiţie din SUA pentru a pune capăt investigaţiilor legate de practicile de acordare a creditelor ipotecare în perioada de dinainte de criză. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO