Bănci și Asigurări

Bancherii se gândesc la noi majorări de comisioane

Bancherii se gândesc la noi majorări de comisioane

Autor: Anelis Baciu

15.06.2015, 00:06 518
Veniturile tot mai mici din dobânzi îi forţează pe bancheri să caute alte surse pentru creşterea marjelor de câştig şi îi determină să ia în calcul majorarea comisioanelor pentru conturile curente şi scumpirea tarifelor pentru serviciile premium.
 
„Băncile sunt din ce în ce mai mult axate pe creşterea veniturilor cu ajutorul mai multor strategii, inclusiv comisioane şi praguri noi pentru conturile curente, stabilirea unor tarife noi pentru serviciile premium, susţinerea eforturilor de vânzări în­crucişate şi o mai mare concentrare pe activităţile pe bază de comision precum administrarea activelor“, afirmă analiştii CPBR în raportul anual al asociaţiei. Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR) este o organizaţie care reuneşte şase bănci locale cu o cotă de piaţă cumulată de 50%.
 
În prezent, băncile percep un comision mediu de 2,5 lei pe lună pentru administrarea contului curent, însă în cazul unor anumite instituţii costul lunar ajunge şi la 7 lei pe lună. În trecut multe bănci ofereau gratuit serviciul de administrare a contului curent, în prezent asemenea oferte pot fi numărate pe degete şi sunt întâlnite în special în cazul băncilor mici care încearcă şă-şi creeze o bază de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO