Bănci și Asigurări

Băncile americane au avut în T1 2018 cel mai profitabil trimestru din istorie. Prăpastia dintre profiturile companiilor europene şi ale celor americane, mai mare ca niciodată

Băncile americane au avut în T1 2018 cel mai profitabil...

Autor: Catalina Apostoiu

24.05.2018, 00:00 378

Profiturile băncilor americane au crescut cu 28% în primele trei luni ale anului, la 56 miliarde de dolari, potrivit unor statistici publicate de FDIC (autoritatea americană care asigură depozitele bancare), citată de CNN.

Diferenţa dintre câştigurile companiilor americane şi ale celor europene s-a adâncit în ultimii ani, în mare parte din cauza unui sector tech înfloritor în SUA şi profiturilor bancare modeste din Europa, scrie Wall Street Journal. Economia zonei euro a crescut într-un ritm mai alert decât cea americană în ultimii doi ani, însă profiturile corporate ale acesteia sunt mai departe de cele din SUA ca oricând.

Câştigurile europene au crescut de atunci, însă cele americane au avut un avans mult mai alert, diferenţa dintre câştigurile pe acţiune dintre indicii americani şi europeni MSCI urcând la un maxim pe 30 de ani, potrivit lui Mislav Matejka, strateg JPMorgan. Euro mai puternic, reducerile de taxe din SUA şi creşterea puternică a giganţilor tech americani s-au aflat în principal la baza acestei diferenţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO