Băncile au primit injecţii de capital de circa 650 mil. euro în 2015

22 ian 2016 Autor: Claudia Medrega

Băncile care operează pe piaţa financiară locală au primit injecţii de capital de 650 mil. euro în primele unsprezece luni ale anului trecut, jucătorii deţinuţi de grupurile financiare străine fiind principalii destinatari ai majorărilor de capital.

Cumulat, băncile, asigurătorii şi celelalte companii care operează pe piaţa financiară locală au primit injecţii de capital de aproximativ 740 mil. euro (peste 3 mld. lei) în perioada ianuarie-noiembrie 2015, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Atât în asigurări, cât şi în sectorul bancar banii aduşi de acţionarii străini au mers anii trecuţi în principal pentru acoperirea pierderilor şi nu pentru extinderea afacerilor. În primele nouă luni de anul trecut sistemul bancar înregistra profit de 2,2 mld. lei, după pierderile record din 2014, în timp ce asigurările au rămas probabil pe pierdere.

Volksbank, banca preluată de Banca Transilvania, s-a situat anul trecut în fruntea listei majorărilor de capital, după ce acţionarii încă austrieci ai băncii au adus în martie 482 mil. euro la capital. După Volksbank, OTP şi UniCredit sunt băncile care au primit cei mai mulţi bani la capital, aproape 40 mil. euro.

Şi industria de asigurări a beneficiat anul trecut de aportul de capital din străinătate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Banci
, injectii de capital
, primire
, capital
, jucatori
, banca
, actionari
, bani
, pierderi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide