Bănci și Asigurări

Băncile au primit injecţii de capital de circa 650 mil. euro în 2015

Băncile au primit injecţii de capital de circa 650 mil....

Autor: Claudia Medrega

22.01.2016, 00:07 922

Băncile care operează pe piaţa financiară locală au primit injecţii de capital de 650 mil. euro în primele unsprezece luni ale anului trecut, jucătorii deţinuţi de grupurile financiare străine fiind principalii destinatari ai majorărilor de capital.

Cumulat, băncile, asigurătorii şi celelalte companii care operează pe piaţa financiară locală au primit injecţii de capital de aproximativ 740 mil. euro (peste 3 mld. lei) în perioada ianuarie-noiembrie 2015, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Atât în asigurări, cât şi în sectorul bancar banii aduşi de acţionarii străini au mers anii trecuţi în principal pentru acoperirea pierderilor şi nu pentru extinderea afacerilor. În primele nouă luni de anul trecut sistemul bancar înregistra profit de 2,2 mld. lei, după pierderile record din 2014, în timp ce asigurările au rămas probabil pe pierdere.

Volksbank, banca preluată de Banca Transilvania, s-a situat anul trecut în fruntea listei majorărilor de capital, după ce acţionarii încă austrieci ai băncii au adus în martie 482 mil. euro la capital. După Volksbank, OTP şi UniCredit sunt băncile care au primit cei mai mulţi bani la capital, aproape 40 mil. euro.

Şi industria de asigurări a beneficiat anul trecut de aportul de capital din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO