Bănci și Asigurări

Băncile dau 600.000 €/an pentru funcţionarea unui centru de soluţionare a litigiilor

Băncile dau 600.000 €/an pentru funcţionarea unui...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2016, 00:05 549

Suma alocată de fiecare bancă pentru acest centru ia în considerare cota de piaţă a băncii pe retail şi numărul de litigii în instanţă. La nivel naţional există 10.000 de litigii în desfăşurare cu băncile şi IFN-urile la nivel de instanţă.

Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB), înfiinţat printr-o ordonanţă în vigoare din septembrie 2015, va avea un buget de 600.000 de euro pe an, finanţare asigurată de toate cele 36 de bănci din sistem şi de unele instituţii financiare nebancare (IFN-uri). Actul normativ pentru stabilizarea condiţiilor de funcţionare a centrului este în prezent în Parlament în cadrul comisiilor pentru a fi aprobat.

Veniturile se vor duce în administrarea infrastructurii pentru implementarea procedurilor necesare soluţionării alternative, spune Alexandru Păunescu, directorul Direcţiei juridice din BNR, care este membru al colegiului de coordonare CSLAB din partea Băncii Naţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO