Bănci și Asigurări

Băncile europene fac curăţenie: scot la vânzare active de 1.720 mld.dolari

Băncile europene fac curăţenie: scot la vânzare...

Autor: Daniela Stoican

30.08.2014, 20:45 428

Cele mai mari bănci din Europa scot la vânzare active de sute de miliarde de dolari pe fondul intensificării compe­tiţiei între cumpărători şi al presiunii din partea autorităţilor de supraveghere, scrie Bloomberg. Mai multe bănci printre care Barclays din Marea Britanie, UniCredit din Italia şi Credit Suisse din Elveţia şi-au separat mai multe operaţiuni, împrumuturi neper­for­mante şi investiţii nereuşite în divizii care să fie vândute sau închise. Valoarea activelor bancare scoase la vânzare a crescut cu 65% de la sfârşitul anului 2013, la peste 1.720 mld. dolari.

„Lista tranzacţiilor încheiate în diferitele tipuri de active şi pe diferite pieţe este în prezent mai mare decât a fost vreodată“, spune Jody Gunderson, director la o firmă de investiţii. Un val de tranzacţii ar fi bine-venit pentru economia regiunii dacă băncile elibe­rea­ză capital pentru a susţine credi­ta­rea. „Dacă băncile vor fi mai puternice, acest lucru va fi benefic pentru creditarea din Europa. Băncile slabe nu dau credite“, a declarat Paul Tucker, fost viceguvernator al Băncii Angliei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO