Bănci și Asigurări

Băncile europene pierd teren în faţa rivalilor americani: Deutsche Bank şi Barclays, doi piloni ai sistemului bancar din Europa, au avut rezultate mai slabe decât cele mai negre estimări ale analiştilor

Băncile europene pierd teren în faţa rivalilor...

Autor: Ştefan Stan

26.10.2017, 14:57 483

Deutsche Bank, cea mai puternică bancă germană, şi Barclay, una dintre instituţiile financiare britanice de top, au reportat scăderi în veniturile de tranzacţionare, peste estimările analiştilor şi au depăşit scăderile rivalilor din SUA, un prim semnal că cele mai mari firme europene încep să îşi piardă din putere, scrie Bloomberg.

Veniturile din tranzacţionarea de acţiuni şi obligaţiuni au scăzut cu 30% pentru Deutsche, la 1,5 miliarde de euro, comparativ cuun declin de aproximativ 15% la cele mai mari 5 bănci americane de investiţii. Banca britanică Barclays a raportat o scădere de 31%, la 977 milioane de lire sterline, un rezultat sub estimările analiştilor de la UBS Group sau Jefferies Group.

În timp ce marile bănci se aşteptau la scăderi ale veniturilor de tranzacţionare, şefii Deutsche Bank şi Barclays – John Cryan şi Jes Staley – au avut de înfruntat nişte pierderi mai mari decât cele mai mari temeri ale analiştilor.

Băncile europene au pierdut o cotă semnificativă de piaţă în favoarea rivalilor americani, în condiţiile în care se luptă să facă faţă schimbărilor de management şi schimbărilor de strategie, precum şi conflictelor legale.

Deutsche Bank a spus că tranzacţionarea şi creditarea în ţările în curs de dezvoltare a fost semnificativ mai scăzută decât anul trecut, citând în rândul problemelor întâlnite şi scăderea indicatorilor şi deprecierea valutelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO