Bănci și Asigurări

Băncile şi asigurătorii şi-au majorat capitalul cu 640 mil. lei în S1

Autor: Anelis Baciu

04.08.2015, 00:05 194
Băncile şi celelalte companii care activează pe pieţele financiare au primit injecţii de capital de peste 2,8 miliarde de lei (640 mil. euro) în primele şase luni ale acestui an, băncile şi asigurătorii deţinuţi de grupuri străine fiind principalii destinatari ai majorărilor de capital, după cum arată datelele Registrului Comerţului agregate de ZF.
 
Bancherii străini au majorat capitalurile băncilor deţinute pe piaţa locală cu 565 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproa­pe 90% din suma totală a injecţiilor de capital din pie­ţele financiare. Cinci instituţii de credit figurează cu aport la capital în prima parte a anului, Volksbank poziţionându-se în capul listei după ce acţionarii încă austrieci ai băncii au adus în martie 482 milioane de euro la capital.
 
Majorarea de capital la Volksbank face parte din înţelegerea de vânzare către Banca Transilvania. După Volksbank, OTP şi UniCredit sunt băncile care au primit cei mai mulţi bani la capital, aproape 40 milioane de euro.OTP Bank a trecut abia anul trecut pe profit, însă plusul de anul trecut de doar 11 milioane de lei nu a putut acoperi găurile din trecut, asffel că ungurii de la banca-mamă au fost forţaţi să vină din nou cu bani pentru a susţine afacerile locale. În plus, banca a avut costuri suplimentare cu integrarea subsidiarei Millen­nium Bank pe care a cumpărat-o la jumătatea anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO