Bănci și Asigurări

Băncile din top 5 au raportat profituri cumulate de peste 3 mld. lei la nouă luni. Cea mai profitabilă bancă în perioada ianuarie-septembrie 2017 a fost BRD SocGen, cu un câştig net de un miliard de lei

Băncile din top 5 au raportat profituri cumulate de...

Autor: Anelis Baciu

17.11.2017, 00:08 2051

Cele mai mari cinci bănci după active au obţinut în primele nouă luni din acest an un profit cumulat de peste 3 mld. lei, cu aproximativ 2% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF.

Anul trecut băncile mari au înregistrat venituri suplimentare semnificative din vânzarea participaţiilor la Visa Europe, astfel încât câştigurile din acest an ar fi fost mai mari dacă s-ar fi exclus impactul elementelor excepţionale.

În primele nouă luni din acest an cu o singură excepţie, BCR, toate băncile mari au raportat câştiguri mai mari faţă de anul precedent.

În fruntea plutonului băncilor cu cele mai mari câştiguri se poziţionează BRD SocGen, abia a treia bancă după active. BRD a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie un câştig net de peste un miliard de lei, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net raportat de BRD a fost susţinut de eliberarea unor provizioane în valoare de 271 mil. lei, dar şi de creditare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO