Bănci și Asigurări

Bancpost a avut cea mai mare pierdere din piata

11.03.2010, 23:04 31

Bancpost, banca grecilor de la EFG Eurobank, a avut anul trecuto pierdere neta de peste 73 mil. euro dupa contabilitatearomaneasca, inregistrand cel mai prost rezultat negativ dintre cele20 de banci care au avut pierderi in 2009, potrivit unor sursebancare.

In trimestrul IV, masurile de reducere a costurilor operationaleau inceput sa dea rezultate, ultimele trei luni ale anului aducandun profit net de aproape 45 mil. euro, care insa nu a putut acoperipierderea din cursul anului. Banca a resimtit mai mult decat altijucatori cresterea provizioanelor pentru credite neperformante,atat pe segmentul imprumuturilor de retail fara garantii, cat si lacorporate. Astfel, ponderea creditelor clasificate drept indoielnicsi pierdere a sarit de 20%, peste media pietei de circa 15%. Pentruintarirea bancii, grecii au dublat capitalul social in 2009, panala circa 255 mil. euro.

Activele Bancpost au scazut usor pana la circa 3,47 miliarde deeuro, creditorul coborand de pe locul 8 pe 9 in clasamentul celormai mari banci de pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO