Bănci și Asigurări

Bancpost a dat o linie de finanţare de 2 mil. euro pe trei ani aeroportului din Timişoara

Bancpost a dat o linie de finanţare de 2 mil. euro pe...

Autor: Liviu Popescu

19.03.2015, 00:00 477

Bancpost, controlată de grupul elen Eurobank, a acordat Aeroportului Traian Vuia din Timişoara o linie de finanţare în valoare de 2 mil. euro, pe o perioadă de trei ani, pentru acoperirea necesarului de capital de lucru. Banca a câştigat o licitaţie de finanţare organizată de aeroportul din Timişoara, al treilea ca număr de pasageri din ţară.

„Linia de finanţare contractată ne va permite continuitatea activităţii curente, optimizarea costurilor şi concentrarea pe implementarea strategiei de dezvoltare pentru a atinge cu succes obiectivele setate”, a declarat Iulian Idolu, directorul general al aeroportului.

Bancpost s-a aflat şi în consorţiul care a acordat recent companiei Energomontaj, specializată în lucrări de montaj şi mentenanţă pentru centrale termice, un credit sindicalizat de 145 mil. euro.

La acest împrumut sindicalizat au luat parte şi companiile de asigurări Allianz-Ţiriac şi Groupama în calitate de garanţi. Bancpost acordă finanţare companiilor atât din surse proprii, cât şi prin intermediul liniilor puse la dispoziţie în parteneriat cu diverse instituţii financiare internaţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO