Bănci și Asigurări

Bancpost a făcut profit de aproape 66 mil. lei în nouă luni, după pierderile de anul trecut

George Georgakopoulos

George Georgakopoulos

Autor: Claudia Medrega

06.11.2015, 00:05 348
Bancpost, subsidiara locală a grupului grec Eurobank, aflată pe locul 10 în topul băncilor după active, a raportat un profit net de 65,8 mil. lei pentru primele nouă luni ale anului, rezultatul fiind influenţat de ajustarea puternică a chel­tu­ielilor în urma redimensionării reţelei teritoriale.
 
În prima jumătate a acestui an banca a obţinut un profit net de 34,6 mil. lei, iar până în septembrie câştigul s-a dublat.
 
„Rezultatele înregistrate la 9 luni confirmă direcţia stra­te­gică a băncii. Bancpost deţine o poziţie solidă în piaţă, be­neficiind de un nivel ridicat de lichiditate şi fiind foarte bine capi­talizată“, a declarat într-un comunicat George Georga­kopou­los, CEO Bancpost.
 
Banca a revenit în 2015 pe profit după ce anul trecut a fost pe pierdere. În primele nouă luni de anul trecut, Bancpost în­re­gistra o pierdere de 102,7 mil. lei, iar până la sfârşitul anului 2014 pierderea s-a apropiat de 270 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO