Bănci și Asigurări

Bancpost intră în rândul băncilor cu avans redus la ipotecare. Avansul coboră de la 35% la 25% la creditele în lei şi de la 43% la 35% la creditele în euro

Bancpost intră în rândul băncilor cu avans redus la...

Autor: Anelis Baciu

15.09.2016, 15:46 4330

Bancpost, una dintre cele mai mari bănci greceşti prezente pe piaţa locală, a redus   avansul minim solicitat pentru creditele ipotecare de la 33% la 25% pentru creditele în lei. Pentru împrumuturile în euro, avansul minim cerut de Bancpost este 35%, faţă de 43% anterior.

Noile condiţii de creditare sunt aplicabile pentru împrumuturile cu o valoare mai mică de 150.000 euro şi asigurare de viaţă ataşată, acordate în vederea achiziţiei unei locuinţe de reşedinţă. Proprietăţile trebuie să fie din oraşe cu peste 15.000 de locuitori, în care piaţa imobiliară este una dinamică.

“Deşi ne confruntăm cu riscurile asimilate legii dării în plată, Bancpost a identificat soluţii pentru a reduce avansul la creditele ipotecare pentru anumite categorii de clienţi în funcţie de profilul de risc asociat produselor de creditare, a declarat Ana Popescu, Director Executiv Direcţia Credite Persoane Fizice.

Bancpost s-a numărat printre primele bănci care au urcat avansul minim cerut clienţilor la creditele ipotecare, măsura de creştere fiind luată înainte de intrarea în vigoare a legii dării în plată. Printre băncile care au mai redus avansul se numără BCR, BRD, CEC şi Piraeus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO