Bănci și Asigurări

Bancpost scumpeşte administrarea contului curent şi retragerile de cash de la bancomat

Bancpost scumpeşte administrarea contului curent şi...

Autor: Razvan Voican

20.06.2014, 00:02 1205
Toamna va începe cu scumpiri la Bancpost, a zecea bancă după active pregătindu-se să majoreze o serie de costuri pentru clienţii persoane fizice pornind de la comisionul lunar de administrare a contului curent care va urca de la 1 septembrie de la 2,5 la 3,5 lei. De asemenea, administrarea conturilor de economii se scumpeşte de la 1 leu la 2,5 lei. Bancpost face parte dintre instituţiile de credit care consideră că fac un serviciu clientului în momentul în care îi afişează soldul contului pe ecranul bancomatului şi ca atare iau bani pentru această „facilitate“. De la 1 septembrie, interogarea soldului la bancomatele Bancpost se va scumpi de la 0,3 la 0,5 lei pe tranzacţie.
 
De asemenea, retragerea de numerar cu carduri de debit va fi taxată de la toamnă cu 0,5 lei pentru sume de până la 250 de lei, adică dublu faţă de până acum, în timp ce pentru sumele care depăşesc acest plafon comisionul rămâne la 0,2% din suma retrasă. Clienţii care au achiziţionat serviciul de internet banking, fără a deţine însă un pachet de cont curent, vor plăti 2,5 lei/lună cu titlu de administrare, faţă de 1 leu în prezent. Cu actualul comision de administrare lunară a contului curent de 2,5 lei Bancpost se numără printre băncile mari care practică o taxare „blândă“ a clienţilor. Extremele pieţei sunt în prezent Banca Transilvania, care nu ia bani pentru aşa-numita „administrare“ a contului curent, şi UniCredit Ţiriac Bank, care cere 7,5 lei pe lună încercând astfel să-şi determine clienţii să opteze pentru pachete de cont curent prin care să cumpere cât mai multe produse şi servicii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO