Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus a scăpat de credite de încă 60 mil. euro. Operaţiunile locale vor fi lichidate în acest an

Bank of Cyprus a scăpat de credite de încă 60 mil....

Autor: Anelis Baciu

20.04.2017, 00:06 608

Grupul cipriot Bank of Cyprus, care se află în proces de lichidare a o­pe­ra­ţiunilor locale, avea la finalul lunii decembrie a anului trecut credite în va­loare de 347,2 milioane de euro (1,6 mld. lei), în scădere cu 15% faţă de finalul anului 2015, potrivit datelor publicate la Nicosia. Scăderea în termeni nominali este de 60 milioane de euro.

Cea mai mare parte a creditelor din portofoliul Bank of Cyprus, aproape 58%, echivalentul a 201 milioane de euro, sunt concentrate în sectorul imobiliar. În 2015 expunerea în acest sector era şi mai accentuată, respectiv de circa 62%, echivalentul a 251 mi­lioane de euro. O pondere importantă în portofoliu, circa 22%, echivalentul a 76 milioane de euro, o au şi creditele acordate în sectorul contrucţiilor. Acestea s-au majorat anul trecut cu circa 34%. Pe de altă parte, cea mai abruptă scădere, de circa 68%, a fost înregistrată pe segmentul finanţărilor serviciilor profesionale. Creditele în acest sector reprezentau 12,5 milioane de euro la finalul anului trecut. Aproximativ 99% din creditele Bank of Cyprus în România au fost acordate companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO