Bănci și Asigurări

Barclays: Banca centrală din Austria forţează subsidiarele să se descurce singure. Înlocuirea împrumuturilor de la băncile – mamă cu resurse locale nu va fi uşoară

Autor: Claudia Medrega

23.11.2011, 14:45 638

Subsidiarele băncilor străine ar putea încerca să înlocuiască împrumuturile de la băncile-mamă cu resurse locale, prin creşterea depozitelor, însă nu va fi uşor într-o piaţă în care mai multe instituţii de credit încearcă acelaşi lucru, apreciază analiştii Barclays Capital, divizia de investiţii a uneia dintre cele mai mari bănci din lume după active.

Barclays aminteşte că "mesajul de la Viena" s-a schimbat profund având în vedere că autoritatea de reglementare din Austria a început să ceară în mod explicit băncilor austriece să renunţe la finanţările transfrontaliere ale sucursalelor lor, forţând filialele "să se descurce singure".

Banca centrală a Austriei a anunţat luni seară că le va cere băncilor-fanion UniCredit Bank Austria, Erste Group şi Raiffeisen Bank International să acorde credite noi în regiune numai în măsura în care subsidiarele lor precum UniCredit Ţiriac Bank, BCR sau Raiffeisen Bank mobilizează finanţări locale sau de la instituţii financiare internaţionale ca BERD şi BEI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO