Bănci și Asigurări

Barclays îşi urmăreşte bancherii cu ajutorul senzorilor

Barclays îşi urmăreşte bancherii cu ajutorul senzorilor

Autor: Bogdan Cojocaru

21.08.2017, 00:00 324

Banca britanică Barclays a instalat dispozitive care urmăresc cât de mult stau bancherii săi la birou, scrie Bloomberg. 

Managerii au fost asaltaţi cu întrebări când personalul băncii de investiţii din Londra a descoperit că sub birourile lor sunt lipite cutii negre, spun mai mulţi angajaţi ai băncii.

Cutiile s-au dovedit a fi dispozitive de urmărit cunoscute ca OccupEye. Acestea folosesc senzori de mişcare şi căldură pentru a înregistra cât de mult timp stau angajaţii la birourile lor. Un purător de cuvânt al băncii a explicat că dispozitivele au fost instalate treptat şi că sindicatele şi angajaţii au fost informaţi înainte de inatalarea acestora, însă angajaţii nu au primit explicaţii clare despre destinaţia acestora.

Angajaţii spun că nu-şi amintesc să fi fost informaţi.

„Senzorii nu-i urmăresc pe oameni şi nici nu monitorizează productivitatea acestora, ci evaluează utilizarea spaţiului“, se arată într-un comunicat al Barclays, unde se explică că analizele realizate cu datele oferite de dispozitive ajută la reducerea costurilor prin gestionarea mai bună a consumului de energie sau a spaţiului de lucru.

CEO-ul Jes Staleya spus că banca poate face economii „enorme“ reducând amprenta imobiliară a băncii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO