Bănci și Asigurări

BCE schimbă din dolari în yuani o parte a rezervelor sale valutare

BCE schimbă din dolari în yuani o parte a rezervelor...

Autor: Catalina Apostoiu

15.06.2017, 00:00 1013

Banca Centrală Europeană a schimbat din dolari în yuani o parte din rezervele sale valutare echivalentă cu 500 milioane de euro, ceea ce arată gradul de utilizare în creştere a monedei chineze şi importanţa din ce în ce mai mare a Beijingului ca unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai zonei euro, potrivit Reuters.

„BCE a vândut o mică parte din deţinerile sale în dolari, care constituie în continuare cel mai mare portofoliu, mărimea generală a rezervelor valutare ale băncii rămânând neschimbată“, se arată într-un comunicat al BCE.

Rezervele valutare ale băncii sunt constituite în prezent din dolari americani, yeni japonezi, yuani chinezi, aur şi DST. Investiţiile BCE vin de asemenea după ce Fondul Monetar Internaţional a aprobat includerea monedei chineze în coşul său de Drepturi Speciale de Tragere ca a cincea monedă, pe lângă dolarul american, moneda unică europeană, yenul japonez şi lira sterlină, a anunţat BCE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO