Bănci și Asigurări

BCR a aprobat primele credite de prefinanţare a afacerilor antreprenoriale din StartUp Nation

BCR a aprobat primele credite de prefinanţare a...

Autor: Cristina Bellu

26.09.2017, 13:20 423

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat primele dosare de finanţare în cadrul programului StartUp Nation, prin care instituţia oferă antreprenorilor o prefinanţare de 100% din alocaţia financiară nerambursabilă, la o dobândă de 3,5% pe an şi comisioane zero la operaţiunile curente.

Primele firme sprijinite de BCR sunt, în principal, firme de proiectare, producţie şi servicii.

“România are nevoie de oameni cu iniţiativă, cu încredere în ei, iar aceşti oameni trebuie sprijiniţi pentru a-şi putea pune ideile în practică. (...)”, spune Lucian Mâţu, Director Executiv Produse şi Segmente Micro.

Finanţările acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De menţionat că BCR finanţează, prin pachetul StartUp Nation şi TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri.

Alte elemente de noutate ţin de scăderea cuantumului comisioanelor aplicate de bancă până la 1%, achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de graţie, precum şi a comisionului de garanţie perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

După acceptarea în programul guvernamental StartUp Nation, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susţinerii afacerii, respectiv pachetul cont curent Start-Up Nation şi pachetul credit StartUp Nation.

Pachetul de cont curent Start-Up Nation este deja disponibil în sucursalele BCR şi poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât şi de cei care au fost respinşi, dar nu vor să renunţe la ideea de a-şi dezvolta o afacere.

Dincolo de oferta strict financiară, BCR le propune antreprenorilor un pachet de educaţie financiară, prin care le va pune la dispoziţie materiale educative, ce îi va ajuta la înţelegera paşilor care trebuie făcuţi atunci când porneşti un business.

De asemenea, BCR va organiza cursuri speciale în sucursalele din toată ţara, care vor urmări să-i familiarizeze pe antreprenori cu noţiuni contabile elementare, dar şi cu concepte precum înţelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanţări şi garanţii, precum şi strategii pentru decizii financiare inteligente.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO