Bănci și Asigurări

BCR a lansat, la Bucureşti, primul Centrul de Dialog Financiar. „Ce vrem să obţinem este o mai bună conştientizare a situaţiei financiare a fiecărei persoane"

BCR a lansat, la Bucureşti, primul Centrul de Dialog...

Autor: Mediafax

20.10.2016, 15:19 641

Centrul de Dialog Financiar din Bucureşti va funcţiona de săptămâna viitoare. Educaţia financiară se va realiza timp de o oră pe săptămână, în afara orelor din program, cel mai probabil joia. Peste 250 de angajaţi instruiţi sunt pregătiţi să le spună oamenilor, fie că sunt clienţi sau nu ai băncii, cum să îşi evalueze resursele financiare şi să îşi stabilească obiective realiste. Aceştia vor vorbi despre economii, educaţia copiilor, vacanţe sau achiziţii personale, realizând, astfel, un jurnal financiar.

„Vom încerca să parcurgem jurnalul financiar fără să vindem produse, fără să vorbim despre bancă, fără să vorbim despre noi, fără să vorbim despre BCR, să vorbim doar despre viaţa lor, iar ei să parcurgă acei paşi în a se cunoaşte pe ei înşişi, în a înţelege ce au nevoie şi a cunoaşte exact riscurile la care se expun, în a-şi face un buget pe termen mediu şi lung”, a spus Dana Demetrian, vicepreşedinte pentru piaţa de retail al BCR.

Procesul de educaţie financiară este adresat, în mod special, adulţilor. Reprezentanţii BCR vor merge în companii şi vor discuta cu angajaţii despre jurnalul lor financiar, obiectivul fiind ca cetăţenii să înţeleagă mai bine situaţia personală din punct de vedere financiar şi să încerce să planifice alte lucruri, a spus Valentin Popovici, directorul departamentului de Pieţe Financiare. „Ce vrem să obţinem este o mai bună conştientizare a situaţiei financiare a fiecărei persoane, conştientizare care va duce la decizii pe plan financiar mult mai disciplinate”, a explicat acesta.

Planul BCR este să pregătească aproape 1000 de angajaţi care să discute cu oamenii interesaţi de situaţia lor financiară şi să dezvolte, în fiecare oraş mare, cel puţin o sucursală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO