Bănci și Asigurări

Băncile încearcă să scape de scheleţi la final de an: BCR a vândut pe ultima sută de metri un pachet de credite neperformante de 1,2 mld. euro, care devine cea mai mare tranzacţie de până acum

Băncile încearcă să scape de scheleţi la final de...

Autor: Cristina Roşca

23.12.2015, 14:13 5012

BCR a vândut către un consorţiu format din Deutsche Bank, IFC şi APS un portofoliu de credite neperformante cu o valoare nominală de 1,2 mld. euro, potrivit surselor ZF din piaţă. Tranzacţia a fost semnată în noaptea de 21 spre 22 decembrie.

BCR a fost asistată de casa de avocatură Schonherr, în timp ce consorţiul format din Deutsche Bank, IFC şi APS a fost asistat de casa de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, potrivit datelor ZF.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie cu credite neperformante din acest an. Potrivit datelor ZF discountul pentru un astfel de portofoliu este de circa 90%.

Săptămâna trecută şi UniCredit Bank a vândut un pachet de credite neperformante de 340 mil. euro. Omul de afaceri Ion Ţiriac a decis în acest an să vândă participaţia de 45,059% din titlurile UniCredit Ţiriac Bank către grupul italian UniCredit, acţionar majoritar al băncii, în cadrul opţiunii de exit convenite între acţionari, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din sistemul bancar românesc după criză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO