Bănci și Asigurări

BCR Asigurări de Viaţă intră pe segmentul asigurărilor de accidente

BCR Asigurări de Viaţă intră pe segmentul...

Autor: Liviu Popescu

13.01.2016, 00:00 233

BCR Asigurări de Viaţă, companie controlată de grupul austriac Viena Insurance Group (VIG), îşi va extinde afacerile şi în zona asigurărilor de accidente, compania efectuând deja demersurile pentru obţinerea licenţei de subscriere pe această clasă de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial. Asigurările de viaţă, atât cele tradiţionale, cât şi cele unit-linked, dar şi poliţele de sănătate sunt în prezent principalele surse de business pentru BCR Viaţă.

Compania a încheiat primele nouă luni ale anului trecut cu subscrieri de 186 mil. lei (42 mil. euro), dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, asigurătorul a hotărât totodată să prelungească mandatul companiei de audit KPMG în calitatea de auditor financiar pe o perioadă de minimum un an. BCR Viaţă este al doilea cel mai mare asigurător de viaţă din piaţa locală cu o cotă de circa 14%. Principalii săi competitori sunt olandezii de la NN Asigurări de Viaţă, liderii pieţei, şi americanii de la Metropolitan Life.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO