Bănci și Asigurări

BCR, cea mai mare bancă, mizează pe creşterea veniturilor din dobânzi în 2018 după şapte ani de scăderi

BCR, cea mai mare bancă, mizează pe creşterea...

Autor: Anelis Baciu

03.05.2018, 00:07 990

♦ În 2017, BCR a raportat veni­turi din dobânzi de 1,67 mld. lei, cu  2,8% mai puţin decât în 2016.

BCR, cea mai mare bancă locală după active, estimează că veniturile pe care le va încasa din dobânzi îşi vor relua creşterea în 2018, aceasta urmând să fie prima majorare a încasărilor din do­bânzi după şapte ani consecutivi de scă­deri. BCR estimează un avans de o sin­gură cifră a acestor venituri în 2018.

Creşterea dobânzilor la lei (indi­ce­le ROBOR a crescut de la 0,7% acum un an la 2,47% acum) înseamnă ve­nituri mai mari pentru bănci

„Grupul estimează că veniturile nete din dobânzi vor reveni pe un trend as­cendent începând cu 2018. Atât creş­terea pe volume, cât şi cea a marjei nete de dobândă vor contribui cel mai probabil la o creştere procentuală de o singură cifră în registru mediu spre ridicat a veniturilor nete din dobânzi. BCR mizează de asemenea pe un im­pact pozitiv al trendului crescător al do­bânzilor de piaţă în anii următori“, scrie în situaţiile financiare pe 2017 ale BCR.

Anul trecut BCR a raportat veni­turi din dobânzi în valoare de 1,67 mld. lei, cu  2,8% mai puţin decât în 2016. Veniturile din dobânzi reprezintă aproximativ 62% din veniturile totale raportate anul trecut de BCR.

Vârful încasărilor din dobânzi obţinute de BCR a fost atins în 2010, când creditele din stoc au generat venituri de 3,65 mld. lei. De altfel, perioada 2009-2011 a fost cea mai bună din perspectiva veniturilor obţinute din dobânzile la credite, în condiţiile în care în fiecare an din această perioadă în­casările au trecut de 3 mld. lei.

Reluarea creşterii veniturilor din dobânzi în acest an este estimată că se va produce pe fondul creşterii volu­me­lor de credite pe de o parte şi ca urmare a majorării dobânzilor pe de altă parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO