Bănci și Asigurări

BCR coboară sub 5% cu dobânzile fixe la creditele imobiliare

BCR coboară sub 5% cu dobânzile fixe la creditele...

Autor: Ciprian Botea

07.05.2015, 00:00 745
BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, a redus la 4,95% pe an costul creditelor imobiliare în lei cu dobândă fixă pe cinci ani, în timp ce în cazul creditelor cu dobândă fixă în primi zece ani costul este de 5,45% pe an. BCR este prima bancă locală care a introdus în ofertă credite cu dobândă fixă pe zece ani. Ulterior perioadei iniţiale de cinci sau zece ani, dobânda devine variabilă, formată din Robor la 6 luni plus o marjă de 3%. Aceasta înseamnă o dobândă totală de 4,65% pe an la nivelul actual al indicatorului Robor. Dobânzile sunt valabile doar pentru clienţii cu salariu încasat pe card la BCR, clienţii standard achitând o dobândă mai mare cu 0,2 puncte procentuale. 
 
„Oferta de rată fixă lunară asigură un control total asupra cheltuielilor lunare cu creditul, ceea ce reprezintă un element esenţial în luarea unei decizii corecte“, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte executiv retail în cadrul BCR. Banca nu percepe comision de administrare lunară a creditului sau de analiză a dosarului. Astfel, dobânda anuală efectivă la un credit de 160.000 de lei pe 30 de ani este de 5,31%, ceea ce înseamnă că debitorul plăteşte până la finalul contractului 311.000 lei înapoi băncii. Clientul trebuie să mai plătească în plus un comision de evaluare a apartamentului de 370 de lei. Creditele imobiliare cu dobânzi variabile sub 5% pe an sunt deja o prezenţă obişnuită pe piaţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO