Bănci și Asigurări

BCR-Deutsche Bank, APS . 400 mil. euro NPL , 100 de oferte, 16 răspunsuri, un singur câştigător

BCR-Deutsche Bank, APS . 400 mil. euro NPL , 100 de...

Autor: Ciprian Botea

19.12.2014, 07:00 1066

BCR, cea mai mare bancă locală, a transmis oferta de vânzare a unui pachet de credite corporate neperformante în valoare de 400 mil. euro către un număr de peste o sută de potenţiali investitori şi a primit 16 oferte indicative, din care a fost ales cel mai ridicat preţ oferit de trei cumpărători internaţionali, au declarat pentru ZF reprezentanţii băncii.

„BCR confirmă vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 400 de milioane de euro. Tranzacţia urmează unui proces de licitaţie desfăşurat la nivel internaţional, condus de Erste Corporate Finance şi PwC“, au declarat reprezentanţii BCR, fără să menţioneze explicit numele cumpărătorului.

ZF a scris în ediţia de ieri că cea mai mare bancă locală a vândut un portofoliu de neperformante de peste 400 mil. euro către nemţii de la Deutsche Bank. De recuperarea creanţelor se va ocupa grupul ceh APS Holding, potrivit unor surse din piaţă.

Portofoliul cuprindea aproape 300 de credite corporate din care peste 80% erau acoperite cu garanţii. Două treimi din aceste credite aveau întârzieri la plată mai mari de trei ani, potrivit unei oferte transmise de bancă potenţialilor investitori în luna septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO