Bănci și Asigurări

BCR face cash management pentru austriecii de la OMV Petrom

BCR face cash management pentru austriecii de la OMV Petrom

Autor: Ciprian Botea

29.05.2015, 00:00 801

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, va furniza producătorului  de petrol şi gaze OMV Petrom, o companie cu afaceri de circa 4 miliarde de euro pe an, servicii de cash management (administrarea fluxurilor de numerar) şi trade finance (finanţare a comerţului). Serviciile de cash management includ colectarea de numerar, optimizarea lichidităţilor, plăţi şi încasări. Contractul acoperă atât operaţiunile locale ale OMV Petrom, cât şi pe cele din Republica Moldova. BCR ia locul Raiffeisen. „În urmă cu zece ani a existat un process de selecţie similar, în urma căruia a fost selectată Raiffeisen Bank pentru operaţiunile de zi cu zi în România. Raiffeisen Bank va continua să furnizeze servicii în principal pentru celelalte companii din grup atât în România cat şi în Bulgaria şi Serbia”, au declarat pentru ZF reprezentanţii OMV Petrom. OMV Petrom a doua cea mai mare companie românească şi este deţinută de grupul austriac OMV. „BCR este deţinută de grupul Erste.

„Această operaţiune reprezintă un reper în zona tranzacţiilor cor­porate”, a declarat Sergiu Manea, vicepreşedinte al BCR. Băn­cile locale au început să se bazeze mai mult pe serviciile tranzacţionale, în condiţiile în care cererea de credite rămâne scăzută, iar un contract cu o companie de talie mare reprezintă o sursă importantă de venituri. BCR l-a recrutat anul trecut pe poziţia de coordonator al departamentului de cash management pe Mircea Spinei,  fostul director al diviziei de tranzacţii bancare din RBS. RBS (fosta ABN Amro) a fost una dintre cele mai puternice bănci locale pe corporate, acum fiind însă în proces de lichidare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO