Bănci și Asigurări

BCR Locuinţe ieftineşte creditele în lei la 7% pe an

BCR Locuinţe ieftineşte creditele în lei la 7% pe an

Foto Ovidiu Micsik

Autor: Ciprian Valentin Botea

30.08.2011, 00:03 456

BCR Locuinţe, unul dintre cei doi jucători specializaţi pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ, a redus cu 1,2 puncte procentuale, la 7% pe an, dobânda fixă la creditele intermediare cu ipotecă în lei.

Creditele intermediare se adresează clien­ţilor care nu au economisit pentru o perioadă suficient de lungă, astfel încât să poată accesa un credit locativ, care vine cu dobânzi de 5-6% pe an. Creditul intermediar se transformă în credit locativ în momentul în care contractul de economisire-creditare ajunge la maturitate.

"Avantajul acestui produs este acela că nu este afectat de riscurile valutare şi riscurile de creştere a dobânzii, fiind doar în lei şi cu dobândă fixă", a precizat Alexandru Ciobanu, pre­şedintele BCR Locuinţe.

Prin acest sistem, de inspiraţie germanică, clienţii economisesc pe o perioadă stabilită de obicei la cinci ani, primind şi o primă anuală de la stat, ca procent din suma economisită, după care au dreptul să accese un credit. Perioada de rambursare a creditului este egală cu perioada de economisire, iar banii pot fi folosiţi pentru cumpărarea sau modernizarea unei locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO