Bănci și Asigurări

BCR promite clienţilor schimburi valutare prin internet banking la un curs mai mic

BCR promite clienţilor schimburi valutare prin internet banking la un curs mai mic

Autor: Ciprian Botea

20.12.2011, 00:00 563

BCR, cea mai mare bancă după activele deţinute, încearcă să convingă clienţii să utilizeze mai des serviciile de internet banking şi phone banking şi promite acestora un curs mai avantajos la schimburile valutare prin canalele alternative. Un curs mai mic decât la ghişee este valabil şi pentru schimburile valutare efectuate la maşinile multifuncţionale. Clienţii utilizează cel mai des operaţiunile de schimb valutar pentru a-şi plăti ratele la credite, potrivit datelor BCR.

Un calcul al băncii arată că la un credit cu o rată lunară de 225 de euro, la un curs mediu de 4,3 lei/euro, un client economiseşte anual peste 100 de lei dacă efectuează schimbul valutar prin canalele alternative. Serviciul de internet banking al BCR are peste 150.000 de clienţi activi, care efectuează diverse operaţiuni. Cele mai frecvente tranzacţii efectuate prin internet banking sunt plăţile de facturi şi transferurile de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO