Bănci și Asigurări

BCR vinde apartamente de 3 camere in orase mari cu pana la 60.000 €

BCR vinde apartamente de 3 camere in orase mari cu pana la 60.000 €
25.01.2010, 23:05 1108

BCR, cea mai mare banca de pe piata, vinde la licitatie unapartament de trei camere din Constanta cu pretul de pornire deaproape 56.000 de euro pentru 67,5 metri patrati. Un altapartament, de doua camere din Brasov, este scos la vanzare lapretul de 30.400 de euro. La Drobeta-Turnu-Severin, banca vinde lalicitatie o casa de 156,30 metri patrati cu teren de 438 de metripatrati pentru circa 166.600 de euro. BCR urmeaza exemplul altorjuca­tori si a inceput sa publice pe site-ul propriu programullicitatiilor organizate pentru executarea clientilor care nu si-aumai rambursat creditele ipotecare sau alte credite garantare cuipoteca. Deocamdata, banca anunta doar executari silite de terenurisi imobile din provincie, nu si din Bucuresti.

In mod constant, bancherii afirma ca portofoliile de crediteipotecare s-au comportat cel mai bine in contextul crizei, clientiistraduindu-se sa plateasca ratele pentru a nu-si pierde casele.Totusi, licitatiile de executare silita se inmultesc pe site-urilebancilor de la o luna la alta. Raiffeisen vinde luna viitoare unapartament de 4 camere din Bucuresti pornind de la un pret de circa52.000 de euro, in conditiile in care este evaluat la aproape69.500 de euro. Banca cere participantilor la licitatie o cautiunede 10% din pretul de pornire. La Brasov, tot Raiffeisen executa unapartament de 4 camere pornind de la un pret de 46.400 de euro,reprezentand 75% din pretul la care a fost evaluat imobilul.

Alpha Bank a inceput sa publice pe site-ul propriu si anunturide licitatie pentru vanzarea de autoturisme: luna viitoare executaautomobilul Citroën C5 al unui datornic la pretul de 4.000 de euro,cumparatorul avand obligatia sa plateasca pretul pe loc sau prinordin de plata confirmat de banca. De asemenea, Alpha Bank are inexecutare mai multe terenuri pentru care pretul de pornirereprezinta 75% din pretul de la evaluare.

Si Banca Romaneasca si-a creat pe site o rubrica de licitatii,majoritatea anunturilor postate vizand proprietati imobiliare dinzona rurala. Luna viitoare banca executa o casa de vacanta de langaSibiu cu 206,8 metri platrati plus trei locuri de casa de 250 demetri patrati fiecare la pretul de pornire de circa 86.500 de euro,in conditiile care pretul dat de evaluator a fost de peste 115.000de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO