Bănci și Asigurări

Beijingul a blocat două achiziţii externe ale HNA, acţionarul principal al Deutsche Bank

Beijingul a blocat două achiziţii externe ale HNA,...

Autor: Bogdan Cojocaru

03.08.2017, 00:00 450

Beijingul a blocat cel puţin două achiziţii externe ale conglomeratului chinez HNA, cel mai mare acţionar al băncii germane Deutsche Bank, în contextul eforturilor autorităţilor de a descuraja grupurile care fac cumpărături în străinătate şi îşi asumă prea multe riscuri acumulând datorii prea mari, scrie Reuters.

Agenţia de ştiri citează surse apropiate situaţiei şi notează că HNA încearcă să scoată bani din China. Cele două tranzacţii blocate sunt achiziţia anunţată a International Currency Exchange (ICE) din Londra, pentru

200 de milioane de lire sterline, şi o ofertă obligatorie pentru cumpărărea unei participaţii mai mari la un lanţ hotelier suedez.

China a început să înăsprească gradual ieşirile de capital în a doua jumătate a anului trecut, încetinind ritmul accelerat al operaţiunilor prin care companiile chineze încearcă să acumuleze active din străinătate variind de la studiouri de producţie de film la cluburi de fotbal.

Autorităţile au mărit presiunile în iunie, cerând unui grup de creditori să evalueze expunerea la unii dintre cele mai agresive grupuri în achiziţii. Printre acestea figurează HNA, conglomeratul cu operaţiuni de la afaceri imobiliare la producţia de filme Dalian Wanda şi grupul de asigurări Anbang.

Companiile chineze au cheltuit anul trecut pe active străine 221 de miliarde de dolari, un nivel record. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO