Bănci și Asigurări

Belgienii de la KBC amana cu cel putin un an rebrandingul Romstal Leasing

Belgienii de la KBC amana cu cel putin un an rebrandingul Romstal Leasing

Din cauza scaderii finantarilor acordate, compania si-a redus numarul de angajati

25.08.2009, 16:55 49

Grupul belgian KBC a amanat cu cel putin un an rebrandingul Romstal Leasing, companie pe care a preluat-o la sfarsitul lui 2006 cu 70 mil. euro, adoptarea numelui KBC Lease fiind planificata initial pentru anul acesta.

"Rebrandingul trebuia sa aiba loc in 2009, dar, avand in vedere criza, acest lucru se va intampla in 2010-2011. Oricum, noi mai putem folosi numele Romstal Leasing inca doi ani", a declarat Ionut Chirila, directorul de marketing al Romstal Leasing.

Compania a ocupat anul trecut locul noua pe piata de leasing, cu finantari de 190 mil. euro, in crestere cu 9% fata de anul anterior.

Daca in anii trecuti firmele de leasing au raportat cresteri de doua cifre, in 2009 situatia s-a schimbat radical, iar toti jucatorii din aceasta piata inregistreaza scaderi importante. De asemenea, toate firmele se confrunta cu problema revanzarii masinilor si a echipamentelor recuperate de la clientii care nu isi mai pot plati ratele.

Romstal Leasing nu si-a publicat rezultatele financiare pentru primul semestru. Pe site-ul companiei este prezentata oferta de bunuri recuperate, care numara aproximativ 70 de masini si echipamente. Chirila spune ca din cauza scaderii volumului de activitate compania si-a redus numarul de angajati. "Departamentele de vanzari au fost cele mai lovite de criza, aici s-a redus numarul de angajati, dar nu este ceva deosebit, acest lucru se intampla la nivelul intregii piete", afirma Chirila, fara a preciza despre cati angajati este vorba.

Belgienii mai detin pe piata romaneasca firma de brokeraj pe bursa KBC Securities, brokerul de asigurari Ink si compania de credite de consum KBC Consumer Finance, pe care intentioneaza sa o vanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO