Bănci și Asigurări

BERD şi-a multiplicat de şapte ori banii în urma exitului parţial din Banca Transilvania

BERD şi-a multiplicat de şapte ori banii în urma...

Autor: Roxana Pricop

16.11.2015, 00:07 1820

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a marcat un profit de peste 600% prin exitul parţial pe care l-a făcut vineri, 13 noiembrie, din Banca Transilvania (simbol bursier TLV), ce a implicat vânzarea unui pachet de 2,86% din bancă pentru 216,9 mil. lei (50 mil. euro), potrivit calculelor ZF în baza datelor oficiale. BERD a intrat în acţionariatul BT în 2001.

Cel mai mare investitor instituţional străin din România a luat piaţa prin surprindere vineri dimineaţă când a anunţat din scurt că a vândut un pachet de 86,76 milioane de acţiuni TLV printr-un plasament privat accelerat pe Bursa de Valori Bucureşti.

Pachetul de acţiuni vândut reprezintă 2,86% din capitalul băncii, participaţia BERD scăzând astfel la 11,47% din Banca Transilvania. Preţul la care a fost încheiată vânzarea a fost de 2,5 lei/titlu, BERD oferind investitorilor un discount de 5,6% faţă de cotaţia de închidere din şedinţa de joi, 12 noiembrie.

Tranzacţia a fost intermediată de casa cehă de brokeraj Wood&Co. Ca reacţie la anunţul de vânzare făcut de BERD, prima tranzacţie de acest fel din partea celui mai mare acţionar al băncii, titlurile TLV s-au corectat negativ cu 1,9% până la o cotaţie de 2,59 lei/titlu pe piaţa principală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO