Bănci și Asigurări

Bernhard Spalt devine noul membru al board-ului BCR, responsabil pentru managementul riscului

Bernhard Spalt devine noul membru al board-ului BCR,...

Autor: Roxana Rosu

27.09.2016, 12:09 792

Bernhard Spalt va prelua la 1 ianuarie 2017 funcţia de Chief Risk Officer la Banca Comercială Română, în locul lui Jon Locke, anterior membru al Board-ului responsabil pentru Managementul Riscului.

Jon Locke a decis să ocupe o poziţie executivă în cadrul unei companii din afara Erste Group. 

„Am dori să îi mulţumim lui Jon Locke pentru dedicaţia şi munca depusă în BCR, în mod special pentru recalibrarea generală a managementului riscului, într-o perioadă de transformări profunde pentru bancă. Îi dorim toate cele bune şi sunt convins că vom continua în direcţia sustenabilităţii business-ului BCR”, a spus Sergiu Manea, CEO al BCR.

Bernhard Spalt s-a alăturat Erste Group în 1991 şi a deţinut diverse poziţii de management în managementul operativ şi strategic al riscului. Din 1999 în 2002 a fost responsabil pentru managementul creditelor neperformante în Cehia. După întoarcerea în Austria, a construit Direcţia de Management Strategic al Riscului, iar din 2006 până în ianuarie 2012 a fost Chief Risk Officer al Erste Group. Din 2012 în 2015 a fost responsabil pentru managementul riscului ca membru al Boardului în Ungaria, înainte de a se alătura subsidiarei slovace, Slovenská sporitel'na în 2015. 

Numirea sa este supusă aprobărilor autorităţilor de supraveghere relevante.  

” Numirea sa în cadrul BCR relevă angajamentul puternic al Erste Group faţă de România şi faţă de BCR. Bernhard ni se alătură dintr-o poziţie esenţială pentru succesul uneia dintre subsidiarele cheie ale Erste Group. Aceasta ne face să privim cu încredere către transferul celor mai bune practici, valoarea comercială adăugată şi leadership-ul de referinţă pe care venirea sa în BCR le vor aduce“,

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO