Bănci și Asigurări

Bilanţurile băncilor, mai curate. Creditele neperformante au coborât la 19% în iunie

Bilanţurile băncilor, mai curate. Creditele...

Autor: Andra Oprescu

01.09.2014, 00:06 481
Rata creditelor neperformante la nivelul sistemului bancar s-a situat la 19,2% la sfârşitul lunii iunie, fiind cu un punct pro­centual sub nivelul din luna anterioară, potrivit datelor BNR.
 
Această scădere a avut loc în contextul în care băncile au accelerat procesul de curăţare a portofoliilor prin vânzarea de credite cu probleme către companii de recuperare, dar şi ca urmare a schimbării metodologiei de calcul aplicată de BNR.
 
„În contextul modificărilor operate în cadrul metodo­lo­giei de calcul al acestui indicator, este necesar ca interpretarea tra­iectoriei sale să aibă în vedere manifestarea acestei rupturi struc­turale. Totuşi, evoluţia de pe parcursul trimestrului al doi­lea, observată în condiţii de consistenţă metodologică, re­levă o îmbunătăţire a situaţiei, pe fondul demersurilor de vân­zare a unor portofolii de credite neperformante“, afirmă specialiştii BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO