Bănci și Asigurări

Biroul asigurătorilor RCA ar putea plăti 48 mil. euro pentru daunele din străinătate ale Astra

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Anelis Baciu

25.11.2015, 00:00 291

Biroul Asigurătorilor de Aurovehicule din România (BAAR), format din asigurătorii care vând poliţe auto obligatorii (RCA), ar putea să plătească circa 48 de milioane de euro pentru daunele produse în străinătate de şoferii asiguraţi la Astra Asigurări, aceasta fiind expunerea BAAR în cazul falimentului asigurătorului, arată un calcul al lui Remi Vrignaud, preşedintele asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR).

Cifra înaintată de şeful UNSAR depăşeste disponibilităţile BAAR, care sunt de circa trei ori mai mici. În aceste condiţii, contribuţia asigurătorilor s-ar putea majora, fapt care ar putea duce la majorarea tarifelor pentru poliţele auto obligatorii. Asigurarea RCA vândută de asigurătorii locali include şi Cartea Verde pentru ţările membre ale Uniunii Europene.

Cartea Verde este un sistem prin care se acoperă daunele acoperite de poliţele RCA pe teritoriul altor ţări decât pe cea în care s-a emis poliţa. Allianz-Ţiriac, Asirom, Carpatica, City, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig, Uniqa sunt cele nouă companii membre al BAAR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO