Bănci și Asigurări

BNR a autorizat noul vicepreşedinte executiv pe financiar al BCR

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Razvan Voican

18.07.2014, 00:00 269

Adriana Jankovicova, 43 de ani, de naţionalitate slovacă, a primit autorizaţia de la BNR pentru a exercita funcţia de vicepreşedinte executiv pe financiar al BCR pentru care fusese desemnată la începutul acestui an. Jankovicova a preluat postul austriacului Bernd Mittermair, care a fost transferat pe poziţia de vicepreşedinte pe divizia remediere, restructurare şi recuperare, responsabilă de procesul de curăţare a portofoliului de credite neperformante.

Jankovicova a absolvit la Bratislava Facultatea de matematică şi fizică a Universităţii Comenius, precum şi Facultatea de Management, la care a studiat în perioada 1994 – 1996. Traseul său profesional a început în 1996 în departamentul trezorerie al Tatra Banka, iar din 2002 a fost şefa departamentului managementul bilanţului al Slovenska Sporitelna.

În 2006 s-a mutat la Viena la cartierul general al Erste Group unde a fost întâi şefa departamentului de management active şi pasive, iar din 2013 şefa grupului de management al performanţei din departamentul de control. Ulterior a fost repartizată să conducă finanţele BCR. De anul trecut banca are un expat şi la conducerea direcţiei contabilitate, unde a fost adusă din Cehia Renata Harvancova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO