Bănci și Asigurări

BNR a lansat o monedă de aur dedicată împlinirii a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial

BNR a lansat o monedă de aur dedicată împlinirii a 100...

Autor: Cristina Bellu

28.05.2018, 00:03 155

Banca Naţională a României lansează pe 29 mai în circuitul numismatic o monedă de aur dedicată împlinirii a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, preţul de vânzare fiind de 1.705 lei, fără TVA.

Tirajul acestei emisiuni este de 250 de monede din aur, fiecare dintre acestea având valoarea nominală de 100 de lei. Aversul monedei prezintă Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Vârful Caraiman, inscripţia în arc de cerc „ROMÅNIA“, valoarea nominală

„100 LEI“, stema României şi anul de emisiune „2018“. Reversul monedei redă scena intrării în Bucureşti a regelui Ferdinand I şi a reginei Maria, inscripţiile „100 DE ANI DE LA ÎNCHEIEREA PRIMULUI RÂZBOI MONDIAL“ şi ,,1918“.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Monedele din aur cu tema 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO