Bănci și Asigurări

BNR anticipează încetinirea creşterii economice şi diminuarea presiunilor ei inflaţioniste

BNR anticipează încetinirea creşterii economice şi...

Autor: Claudia Medrega

16.01.2017, 00:04 364

Evoluţiile postelectorale pot amplifica însă creşterea preţurilor de consum.

Economia va încetini, după uşoara accelerare a creşterii în termeni trimestriali a PIB în ultimul trimestru din 2016, ceea ce va antrena o expansiune relativ mai lentă a presiunilor sale inflaţioniste pe termen scurt, apreciază board-ul Băncii Naţionale.

Însă, conducerea băncii centrale atenţionează cu privire la creşterea riscurilor legate de evoluţiile postelectorale, cu implicaţii asupra perspectivei mai îndepărtate a inflaţiei. „Membrii Consiliului au arătat că noua proiecţie pe termen scurt indică o uşoară accelerare a creşterii în termeni trimestriali a PIB în trimestrul IV 2016, inclusiv în raport cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu, urmată de o oarecare încetinire, implicând, în condiţiile unei decelerări mai pronunţate decât cea anticipată a creşterii economice în trimestrul III 2016, o expansiune relativ mai lentă a gap-ului pozitiv al PIB şi a presiunilor sale inflaţioniste pe orizontul scurt de timp“, se arată în minuta primei şedinţe de politică monetară a BNR din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO