Bănci și Asigurări

BNR: Evaluarea calităţii activelor băncilor din România după criteriile BCE a fost amânată pentru 2017

BNR: Evaluarea calităţii activelor băncilor din...

Autor: Claudia Medrega

21.06.2016, 00:06 808
Evaluarea calităţii activelor din sis­­te­mul bancar românesc, folosind in­te­­gral metodologia europeană, a fost pro­iectată pentru acest an, însă va fi rea­li­zată în cele din urmă în 2017, „repro­gra­marea“ fiind influenţată şi de apa­ri­ţia legii privind darea în plată a imobilelor.
 
Guvernatorul băncii centrale Mugur Isărescu a anunţat recent că a fost decis de către consiliul de admi­nis­traţie al BNR să deruleze în 2017 un exerciţiu de evaluare a activelor din sistemul bancar, folosind integral metodologia europeană.
 
„Banca Naţională a României rea­li­zează periodic teste de stres folosind ipo­tezele pe care le foloseşte şi Auto­ri­ta­tea Bancară Europeană. Mai mult, consiliul de administraţie al BNR a decis să deruleze anul viitor un exer­ci­ţiu de evaluare comprehensivă a acti­ve­lor din sistemul bancar folosind inte­gral metodologia europeană“, a decla­rat guvernatorul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO