​BNR încheie anul 2015 cu un nivel al rezervelor valutare de 32,2 mld. euro, cu 100 mil. euro peste nivelul din noiembrie

4 ian 2016 Autor: Liviu Popescu

Banca Naţională a încheiat luna decembrie din 2015 cu rezerve valutare în valoare de 32,2 miliarde de euro (echivalentul a 145 mld. lei), în urcare cu aproximativ 100 mil. euro faţă de nivelul atins în luna precedentă, potrivit datelor BNR. Comparativ cu nivelul atins în decembrie 2014, rezervele valutare au rămas la o valoare relativ asemănătoare.

În cursul lunii decembrie din 2015 au avut loc intrări de 1,07 mld. euro, respectiv modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Pe de altă parte, ieşirile au însumat 938 mil. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

“Plăţile scadente în luna ianuarie 2016 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 260 milioane euro.”

Rezerva de aur a rămas constantă la 103,7 tone, cu o valoare estimată la 3,25 mld. euro.

 

 
Cuvinte cheie:
rezerve valutare
, incheiere
, valoare
, banca
, banca nationala
, miliarde
, urcare
, valuta
, cont
, bnr
, rezerve
, finante
, mfp
, minister
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide