Bănci și Asigurări

BNR lansează aplicaţia LeulRomânesc

BNR lansează aplicaţia LeulRomânesc

Autor: Roxana Rosu

26.10.2016, 13:07 1599

Banca Naţională a României lansează miercuri LeulRomânesc, o aplicaţie pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaştere a bancnotelor şi monedelor româneşti în rândul publicului din mediul online.

Prin intermediul aplicaţiei interactive, utilizatorii pot descoperi elementele de siguranţă şi design ale bancnotelor sau experimenta ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulaţie beneficiază de asemenea de un spaţiu dedicat.

Utilizatorii de dispozitive mobile pot accesa totodată o pagină cu informaţii generale despre BNR şi un joc interactiv ce oferă posibilitatea creării unei bancnote personalizate cu chipul jucătorului.

Un set cuprinzător de întrebări şi răspunsuri oferă celor interesaţi detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor şi monedelor vechi şi recomandări pentru situaţia în care sunt suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă.

Aplicaţia LeulRomânesc este gratuită  si permite utilizatorilor să interacţioneze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO