Bănci și Asigurări

BNR nu a schimbat nimic la şedinţa de politică monetară de astăzi: a ţinut dobânda-cheie pe loc şi a menţinut şi RMO

BNR nu a schimbat nimic la şedinţa de politică...

Autor: Claudia Medrega

05.05.2016, 13:00 7105

Consiliul de Administraţie al BNR a decis astăzi să menţină dobânda cheie la 1,75% pe an, păstrând şi nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) la lei şi valută la 8% şi respectiv 12% pentru valută.

Decizia băncii centrale era anticipată de majoritatea analiştilor.

Pentru perioada următoare BNR intenţionează să “gestioneze adecvat” lichiditatea din sistemul bancar

Consiliul de administraţie al BNR a analizat şi aprobat noul Raport trimestrial asupra inflaţiei, document ce va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 10 mai 2016, potrivit informaţiilor transmise de banca centrală.

În prima şedinţă de politică monetară din acest an, banca centrală a luat o decizie surprinzătoare, hotărând reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii aplicate pasivelor în valută de la 14% la 12%.

Politica monetară a BNR intrase în stand-by din mai 2015, când instituţia a redus dobânda-cheie la minimul istoric de 1,75% pe an, concomitent cu reducerea rezervelor minime obligatorii la lei la 8%, în timp ce RMO la valută a staţionat anul trecut la 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO