BNR: Până în februarie au fost 7.000 de notificări pe legea dării în plată, cu o valoare a creditelor de 2 mld. lei

15 mar 2017 Autor: Iulian Anghel

Numărul notificărilor pe legea privind darea în plată a fost, la sfârşitul lui februarie, de 7.000, 99% dintre acestea venind de la persoane fizice. Există 6.000 de debitori, unii dintre aceştia notificând mai mult de un credit, a declarat Liviu Voinea, viceguvernator al BNR, la lansarea Raportului de ţară pe 2017, pentru România, al Comisiei Europene.

Potrivit viceguvernatorului, 93% dintre creditele notificate sunt în valută, 40% dintre acestea fiind în franci elveţieni. Valoarea lor totală este de 2 miliarde de lei. De asemenea, 76% dintre ele au fost acordate în perioada 2007-2008.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
bnr
, lege
, plati
, credite
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide