BNR: Piaţa muncii devine din ce în ce mai tensionată

11 aug 2017 Autor: Adelina Mihai

Principalii indicatori ai pieţei muncii – numărul de salariaţi, numărul de şomeri noi, nivelul salariilor, numărul de concedieri sau cel al locurilor de muncă vacante – se apropie faţă de valorile de dinaintea perioadei de criză economică, arată datele din prezentarea făcută marţi de guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. 

Astfel, datele BNR, care iau în calcul trei momente pentru analiza pieţei muncii – 2008 (cea mai bună perioadă pentru piaţa muncii de dinainte de criză), 2010 (anul în care criza a afectat cel mai mult piaţa muncii) şi 2017 (situaţia actuală) – arată că majoritatea indicatorilor şi-au revenit la nivelul de dinainte de criză. 

De altfel, numărul de salariaţi din economie a ajuns la 4,84 milioane de persoane în luna mai, peste nivelul din septembrie 2008, vârful din perioada de boom economic, acesta fiind şi cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 20 de ani. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.08.2017

 
Cuvinte cheie:
piata muncii
, bnr
, indicatori
, perioada
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide