Bănci și Asigurări

BNR poate amâna majorarea dobânzii-cheie. Mugur Isărescu: “Revizuirea în jos a prognozei de inflaţie ar putea să aducă o anumită întârziere în reacţia noastră. Rata noastră este înaltă”

BNR poate amâna majorarea dobânzii-cheie. Mugur...

Autor: Claudia Medrega

15.05.2017, 13:47 22787

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a dat de înţeles luni dimineaţă, la prezentarea raportului despre inflaţie, că majorarea dobânzilor la lei se amână. 

„Nu suntem doar noi în cea mai lungă perioadă de pauză, ci mai toate băncile centrale. Revizuirea în jos a prognozei de inflaţie ar putea să aducă o anumită întârziere în reacţia noastră, dar noi rămânem pe aceeaşi secvenţialitate. Când vom lua următoarea măsură va fi legată de coridor, pentru că rata noastră de 1,75% este înaltă”, a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei.

Oricum, primul pas va fi îngustarea coridorului format de facilitatea de credit şi de depozit din jurul dobânzii-cheie, aflat în prezent la 1,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO