BNR: Politicile fiscal-bugetare ale guvernului amplifică inflaţia şi deficitele şi pun presiune pe politica monetară şi pe dobânzi

12 oct 2017 Autor: Claudia Medrega

O combinaţie de politici dezechilibrată împovărează excesiv politica monetară din perspectiva controlului inflaţiei, îi reduce acesteia eficienţa şi poate induce efecte mai puţin bune în economia reală, consideră unii membri ai consiliului de administraţie al BNR. În aceste condiţii, conducerea BNR susţine necesitatea unui mix echilibrat de politici macroeconomice pentru protejarea stabilităţii macroeconomice.
 
Balanţa riscurilor în privinţa evoluţiei inflaţiei pe termen mediu este dominată de cele în sens ascendent. Iar o sursă de riscuri pentru evoluţia inflaţiei este considerată conduita politicii fiscale şi a celei de venituri, potrivit minutei aferente şedinţei de politică monetară a consiliului de administraţie al BNR din 3 octombrie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Cuvinte cheie:
bnr
, inflatie
, politica monetara
, politica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide