Bănci și Asigurări

BNR trece la controale neprogramate in banci

20.10.2009, 23:19 73

Banca Nationala este in plina campanie de inspectii la banci,facand "vizite" chiar si in afara planului, spune Nicolae Cinteza,seful Directiei de Supraveghere din BNR.

El spune ca, daca in urma controalelor BNR depisteaza nereguliaplica sanctiuni foarte dure, care pot ajunge pana la inlocuireaconducatorilor de banci.

"O astfel de schimbare deja s-a produs. Depinde de ce rezultadin controalele pe care le avem in curs, chiar in afara planului",a spus pentru ZF Nicolae Cinteza, cel care de peste un deceniu stietoate secretele bancilor.

Inspectorii BNR au inceput inca din vara o campanie extinsa decontroale la bancile comerciale, potrivit datelor din piata. Ingeneral, aceste inspectii vizeaza respectarea normelor de prudentain activitatea de creditare, dar si acuratetea cu care bancile facraportari catre BNR. In functie de talia bancii, inspectiile potdura de la cateva zile pana la cateva saptamani, inspectoriideruland verificari atat in sediile centrale, cat si in sucursaleledin teritoriu. Cinteza spune ca cele mai recente date disponibilela nivelul sistemului bancar, din luna august, nu indica nicioproblema.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO