Bănci și Asigurări

BNR va sancţiona mai drastic băncile care nu respectă regulile privind rezervele minime, dar va aplica şi scutiri în „situaţii excepţionale“

BNR va sancţiona mai drastic băncile care nu respectă...

Autor: Claudia Medrega

27.10.2016, 00:03 177
BNR a decis să înăsprească sancţiunile aplicate băncilor care nu respectă regulile privind rezervele minime obligatorii (RMO), mergând până la suspendarea sau chiar retragerea autorizaţiei, potrivit modificărilor aduse unui regulament.

Banca Naţională a solicitat opinia Băncii Centrale Europene (BCE) privind proiectul de regulament privind RMO. Iar BCE nu a susţinut această modificare, arătând că regimul de sancţionare aplicabil instituţiilor de credit „devine şi mai sever“.

O altă modificare adusă de BNR este scutirea unor bănci de RMO, „în circumstanţe excep­ţionale“, precum măsurile de prevenire şi gestio­nare a crizelor, însă BCE solicită clarificări supli­mentare şi recomandă precauţie, conform regu­la­­mentului care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO