Bănci și Asigurări

Boardul BNR se întruneşte joi în opt membri. Bogdan Olteanu a demisionat din funcţia de viceguvernator

Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu

Autor: Claudia Medrega

02.08.2016, 00:05 314

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale se întru­neşte joi în cea de-a şasea şedinţă de politică mo­netară din acest an, de această dată în opt membri, după ce Bogdan Olteanu (45 de ani) a demisionat din funcţia de viceguvernator, poziţie pe care o ocupa din 2009 încoace, fiind la al doilea mandat.

Bogdan Olteanu a fost reţinut de DNA şi este acum plasat în arest la domiciliu de instanţa supremă în cazul unei presupuse mite de un milion de euro. Este pentru prima dată când un oficial al BNR este acuzat de fapte de corupţie şi prima demisie a unui membru al boardului băncii centrale în acest mod. Banca centrală a transmis că activitatea instituţiei se desfăşoară normal, atribuţiile lui Olteanu urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalţi membri ai conducerii executive.

În istoria postdecembristă mai există o situaţie când primul board al BNR a rămas incomplet, după dispariţia din cauze naturale a unui membru neexecutiv. Atunci, Consiliul de Administraţie al BNR a funcţionat în opt membri o perioadă, până la expirarea mandatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO