Bănci și Asigurări

Bogdan Ion, şeful EY România: Există oportunităţi de consolidare a pieţei bancare. Se pune problema câte bănci trebuie să se specializeze ca să reziste concurenţei

Bogdan Ion, şeful EY România: În 2016 ne aşteptăm să vedem tranzacţii mijlocii şi mari în sectorul bancar.

Bogdan Ion, şeful EY România: În 2016 ne aşteptăm să vedem tranzacţii mijlocii şi mari în sectorul bancar.

Autor: Claudia Medrega

11.04.2016, 18:30 1144
La nivelul sectorului bancar românesc se pune problema, din ce în ce mai mult, câte bănci pot rămâne şi câte dintre acestea va trebui să se specializeze ca să poată rezista concurenţei, consideră Bogdan Ion, country managing Partner al EY România.
 
„Se vorbeşte despre procesul de consolidare a industriei bancare de ceva timp şi există evoluţii în acest sens, dar în alt ritm decât ar fi justificat de fragmentarea actuală a pieţei şi deci de dimensiunile unei bune părţi din instituţiile de credit. Este greu de spus dacă vor fi mai multe bănci de nişă, însă există cu siguranţă oportunităţi de consolidare a pieţei“, a declarat Bogdan Ion într-un interviu acordat ZF.
 
Sistemul bancar a ajuns anul trecut la 36 de bănci, dar jumătate au o cotă de piaţă de sub 1%, ceea ce a generat dezbateri privind nevoia de consolidare a sistemului. Anul trecut patru bănci au dispărut din statisticile BNR: Volksbank (preluată de Banca Transilvania), RBS (portofolii de retail şi corporate preluate de UniCredit Bank), Millennium (cumpărată de OTP Bank) şi Montepio (exit). Şi grupul cipriot Bank of Cyprus se află în proces de lichidare a operaţiunilor locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO